Pedagoška godina 22./23. (2. dio)

Zima

Kazalište lutaka Zadar, predstava “Zvjezdica”

Sveti Valentin, dan zaljubljenih

Maškare

Odazvali smo se na radionicu izrade maski – kaširanje, u organizaciji Etnološkog odjela i Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar.

Kazalište lutaka Zadar, predstava “Mačak u čizmama”

Korizma

Sveti Josip

Sudjelovanje u manifestaciji “Zadar čita” u organizaciji Narodnog muzeja i Gradske knjižnice.

Proljeće

Blagovijest

Dan vrtića odlučili smo proslaviti s roditeljima i djecom u srcu Velebita kod Majke Božje od Krasna. Ushićeni ljepotom drage nam Like stigli smo u svetište, gdje je održana sveta misa. Misno slavlje vodio je vlč. Stipe Zeba, župnik u Krasnom i Kuterevu. Prvi put izvedena je pjesma “Zdravo Majko od Krasna,” autora Zvonimira Tonkovića, koji nam je dao note i tekst. Slušatelji su bili dirnuti pobožnošću i srčanošću kojom su djeca pjevala te na kraju tražili da opet otpjevamo. Riječi dobrodošlice i čašćenje u župi dugo ćemo pamtiti. Hvala župniku vlč. Stipi i župljanima Krasna i Kutereva.

U Kuterevu smo obišli utočište za medvjede. Volonterka Josipa provela nas je kroz utočište i ispričala nam razne priče o životu medvjeda kao i dirljive sudbine nekih u utočištu.

U Otočac smo svratili na ručak u Hotel “Zvonimir” gdje smo uživali u ukusno pripremljenoj hrani. Zahvaljujemo osoblju na profesionalnoj usluzi, toplom i srdačnom pristupu. Duhovno obnovljeni, siti i zadovoljni, preko Perušića, sretno smo se vratili u Zadar. Bogu i Majci od Krasna hvala.

Uskrs