U zdravom tijelu zdrav duh

Kako se SP u nogometu ove godine održavalo u prosincu tako su i djeca, neko vrijeme, pričala samo o nogometu, a vrtićem su se orile navijačke pjesme. Za reprezentaciju se navijalo svim srcem, gledali smo i neke utakmice.

To nas je potaknulo pa smo odlučili djecu upoznati s olimpijskim igrama te motom olimpijskih igara “Važno je sudjelovati.”

Istražili smo koji sve sportovi postoje, saznali razliku između timskih i individualnih sportova, saznali da postoje različite lopte, ali i da ih ne koristimo u svakom sportu, te se s nekima i pobliže upoznali.

U nekim sportovima smo se i natjecali, a neke igre smo i sami izmislili.

Igrali se, učili i istraživali.

Kako je voće podjednako važno za cjelokupni rast i razvoj, djeci je na stolu bilo ponuđeno voće ( jabuka, banana, naranča, kivi, kruška…). Kako svaki dan u vrtiću jedemo voćnu užinu, ovog puta su je odlučili napraviti sami. Okušali smo se u samostalnom rezanju voća pomoću nožića te se to pokazalo uspješnim. Voćna salata od navedenog voća oduševila je djecu te su sve zdjelice s voćem brzo bile prazne. Degustirali su i sok sačinjen od zdravog i ukusnog voća.

Slušanje male poduke o važnosti kretanja i o ljudskom tijelu medicinske sestre H.P.

U posjet nam je došla mama I. Ć. Tom prigodom je objasnila koliko je važno kretanje i bavljenje sportom za rast i razvoj.

Tijekom mjeseca svibnja često smo provodili tjelesne aktivnosti na otovorenom prostoru. Na sportskom igralištu Višnjik organizirali smo jutarnju tjelovježbu i razna natjecanja.

Djeca su aktivno sudjelovala u iniciranju, planiranju i realizaciji aktivnosti. Tjelesno vježbanje, kao i razgovor o sportu osvijestili su spoznaju o važnosti sporta i kretanja na naš svakodnevni život.