Zadar

Dječji vrtić BLAGOVIJEST Podružnica Zadar
Sv.Vinka Paulskog 25, 23000 ZADARSestre su počele čuvati djecu u novoizgrađenom samostanu - u dvije prostorije sa sanitarnim čvorom, već početkom 1973. odgovorivši tako na velike potrebe i molbe mladih roditelja koji su morali raditi a u nedostatku gradskih jaslica i vrtića nisu imali kamo s djecom. Bila su to najvećim dijelom djeca jaslične dobi – pelenaši, iako je bilo i onih starijih. U vrtiću „kod časnih“ ostajali su do polaska u školu. Tako su sestre prešutno, u ilegali – a bila je to javna tajna! – čuvale djecu gotovo dva desetljeća, poklanjajući im nesebično svu svoju ljubav i umijeće, sve do granatiranja Zadra 1991., kada su djeca iz grada evakuirana.
Nakon demokratskih promjena, izgradnjom zgrade vrtića u stražnjem dijelu samostanskog dvorišta i njegovom registracijom, vrtić je započeo s radom 1. rujna 1993. god. pod nazivom Dječji vrtić „ZVONČIĆI“ sa 45 upisane djece u dvije odgojne skupine. Danas vrtić ima 42 upisane djece.
Godine 1999. vrtić je preregistriran; pravno je pripojen Dječjem vrtiću Blagovijest Kaštel Stari kao njegova podružnica s nazivom: Dječji vrtić BLAGOVIJEST Podružnica ZADAR.

Copyright (c) S2015 - Dječji vrtić BLAGOVIJEST
Designed by olwebdesign.com